9 Aralık 2013 Pazartesi

SN. ADNAN OKTAR'DAN HİKMETLİ AÇIKLAMALAR "KISA KISA"

TEK ÇÖZÜM:

Tabii direkt çözüme bakmak lazım. Çözüm bütün İslam aleminin biraraya gelmesi, TÜRKİYE’NİN ÖNCÜLÜĞÜNDE BİR BÜYÜK TÜRK-İSLAM BİRLİĞİNİN OLUŞTURULMASI, TÜRKİYE’NİN SÜPER DEVLET OLARAK BÖLGEYE AĞIRLIĞINI KOYMASI ve bütün İslam alemini kardeşi olarak, öz kardeşi olarak çok iyi kollayıp koruması, onların ekonomik yönden, siyasi yönden güçlenmelerini sağlaması, bütün Türk alemi, ki onların da tamamı Müslüman aşağı yukarı, onları da koruyuculuğu altına alması ve bölgede bir süper devlet olarak anarşiyi terörü tamamen durdurması. Büyük bir medeniyet hamlesi yapılması, Hz. Süleyman devrine benzemeye çalışan bir gayret içinde olmamız; çözüm bu.


Şüphesiz Allah, kendi yolunda, sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak çarpışanları sever. (Saff Suresi / 4)

Müslümanlar için “Kurşunla kaynatılmış binalar gibidirler” der Allah, lehimlenmiş gibi birarada olacağız inşaAllah. Sağcı-solcu, ALEVİ, KÜRT, LAZ, ÇERKEZ, SÜNNİ HİÇ FARK ETMEZ, HEPİMİZ KARDEŞİZ, HEPİMİZ ALLAH’IN KULUYUZ, Allah hepimize bir yol göstermiş, herkesin fikrine saygı duyacağız ama BİRLİK VE BERABERLİK ESASTIR. Allah’ı sevenler, Allah yolunda hareket edenler, tabii ki bu vatanın daha iyi olması için, daha güzel olması için gayret ediyorlar ve edecekler. Türk-İslam Birliği’ni de Türkiye başarıyla, muvaffakiyetle inşaALLAH devam ettirecek.




HEDEFİNİZ VAR MI?

“Şimdi öyle tarif edilen tarzda kişiler var. Böyle muhafazakar, mukaddesatçı, maneviyatçı tanınan. İşte bilmem nerede çalışır, ticaretle uğraşır. Yahut halı ticaretiyle uğraşır. İşte üç kızı, bir tane oğlu oluyor. Oğlan yurt dışında okur. Kızlar evde oturur. Görevleri nedir, biliyor musun? Hedefiniz nedir? Evlenmek, çoluk çocuk sahibi olmak, üremektir. Başka da bir hedef yoktur. Adamın hedefi ne dersen? O da bol para kazanmak, iyi ticaret yapmak. “Benim hedefim de bu” diyor. Başka ne yaparsınız diyor? İşte, canımız sıkıldığında bazen Umre’ye gideriz. İşte duvara da bir ipek halı asar cami resmi olan, ondan sonra höpürdeterek kahvesini içer.”


Biz buraya doğup, büyüyüp, üreyip ölmeye gelmedik.

Dünya hayatı çok kısadır. Biz buraya doğup, büyüyüp, üreyip ölmeye gelmedik. İnsan doğar, Allah’a kul olur, Allah’ın rızasını kazanmak için gayret eder, Kuran ahlakını yaşamaya gayret eder, Allah rızası için kendini feda eder ve cenneti hedefler. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri saflığından veyahut az düşünmesinden dolayı 30 yıl hapiste yatmadı. O, 30 yıl hapiste yatarken, o çileleri çekerken, birçok aile namazını kılıp, orucunu tutup, kendi evlerinde hem ticaretlerini yaptılar, hem yemeleri içmeleri yerinde oldu, hem evlendiler. Fakat kendilerini aynı eşit kategoride görüyorlar. Bu böyle değil. Allah onlara tek tek bunları sorar. Yani Bediüzzaman’ın yaptığı, doğru olandır.


ŞAŞILACAK BİR ŞEY!!!

YALNIZ ŞAŞILACAK BİR ŞEY VAR; DERİN İMANLI İNSAN SAYISI DÜNYADA ÇOK AZ OLUR. YANİ BİRKAÇ TANE OLUYOR. İKİ ÜÇ TANE. MESELA TEVRAT’TA DA ONA DİKKAT ÇEKİLMİŞTİR: “11 KİŞİ OLUN, DÜNYAYA HAKİM EDECEĞİM” DİYOR ALLAH. 11 KİŞİ. SIRF “11 KİŞİ OLSUN, HAKİM EDECEĞİM DÜNYAYA” DİYOR. MESELA MEHDİ (AS)’IN 9 TALEBESİ VAR. MEHDİ (AS)’LA 10’DUR, İSA MESİH’LE 11. DÜNYA HAKİMİYETİ OLUYOR. GÖRÜNMEYEN HIZIR, GÖRÜNEN İSA MESİH’TİR. 11 KİŞİYLE DÜNYA HAKİMİYETİ, TEVRAT’IN İŞARET ETTİĞİ ODUR.


313 KİŞİ!!!

Demek ki o devirde insanlar o kadar fesada gitmiş olacaklar ki, öyle bölünmüş olacaklar ki Mehdi (as)’ın etrafında toplanacak insan adeta çok çok az sayıda, parmakla sayılacak derecede olacak.Peygamberimiz (sav), “313 kişi civarındadırlar” diyor. Ahir zamanda ümmetin perişanlığını düşünün. Bağnazlar Mehdi (as)’ın çok yanlış yolda olduğuna, dalalette olduğuna inanacaklar. Halbuki onun vesilesiyle dünya ayakta, Allah onu vesile ediyor. Kıyametin durması onun vesilesiyle. Peygamberimiz (sav) söylüyor bunu, ben söylemiyorum.


Hz. Yusuf (as) ve Hz. Mehdi (as):

''Yusuf’un kardeşleri zeki ve akıllı insanlardı, onlar Yusuf’a gelip onunla konuştular ve onunla anlaşmaya vardılar ve o onların kardeşi olmasına rağmen kendini tanıtana kadar onu tanımadılar.'' Şu anda da ümmeti Muhammed Müslüman olduğu halde, bilgili olduğu halde Hz. Mehdi (as)'ı Hz. Yusuf'u tanıyamayan kardeşleri gibi tanıyamayacaklar. Kuran ayetinin işareti de budur, diyor. Akıllı oldukları halde, dikkatleri açık olduğu halde Allah'tan bir harika olarak, bir mucize olarak Hz. Mehdi (as) alenen aralarında olduğu halde, Allah diyor; basiret ve feraset gözlerini örtecek birçok insanın ve göremeyecekler. Hz. Mehdi (as)'ı fark edemeyecekler. Hz. Yusuf kıssasında anlatılan budur, kastedilen budur, diyor.

''Ancak ben Yusuf’um dediği zaman onu tanıdılar.'' Kuran'da öyle diyor, değil mi? ''Ben Yusuf'um'' diyince tanıyorlar. Yoksa tanıyamıyorlar çok yakından da. ''Bu esasa dayalı olarak, neden bu kargaşa içindeki ümmet üstün güç sahibi Yüce Allah’ın Kendi delilini (Hüccet-i Mehdi'yi) onlardan zaman zaman gizlediğini inkar eder?'' Allah gizliyor, diyor Hz. Mehdi (as)'ı. Ama insanlar; ''Yok öyle bir şey, biz olsa hemen görürüz'' derler diyorlar. Halbuki Allah gizleyecek, diyor. Hz. Yusuf (as)'ı gizlediği gibi gizleyecek ve görmeleri de mümkün olmayacak, diyor.

''Yusuf Mısır’da yöneticiydi ve onunla babası (Yakup (as) ) arasındaki mesafe 18 gün süren bir yolculuktan fazlası değildi, eğer Yüce Allah dileseydi onun yerini babasına bildirirdi.'' Çünkü peygamber, ikisi de peygamber. Allah isteseydi bildirirdi, diyor. ''Peki nasıl oluyor da bu Ümmet, Allah’ın Yusuf için yarattığını, Kendi delili (Hüccet-i Mehdi) için de yapabileceğini inkar edebilir?



Hz. İsa Mesih (as) Hz Mehdi (as)'a çok benzer:

 “Şekil, karakter ve asalet açısından İsa Mesih’e en çok benzeyen El-Kaim (El-Mehdi) dir.”

Evet, İsa Mesih’in gözleri gri, Mehdi (as)’ın gözleri de yeşil olacak. Oradan benziyor. Burnu küçük ikisinin de. İsa Mesih küçük yüzlü, kibar yüzlü; hadislerde öyle geçiyor. Fakat Mehdi (as) boydan boya geniş bir insan. İsa Mesih öyle değil, ince belli. Zaten Mesih, bir anlamı da ince belli anlamına geliyor. O da orta boylu. Parmakları ince İsa Mesih’in uzun, ince parmakları var. Ama çilli, hem burnu çilli, ayaklarına kadar çilli diyor Peygamberimiz (sav). Çok keskin bakışlı, oradan çok dikkat çekiyor İsa Mesih. Müthiş zeki ve çok akıllı bir insan.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder