2 Aralık 2013 Pazartesi

KURAN'DA MEHDİYET

KURAN’DA DA ASLINDA MEHDİYET’İN MEKANINA VURGU YAPILIR. Aslında dikkatlice incelense Kuran, çok fazla orada yer bildirimi vardır. Mesela Hz. Meryem’in doğum yaptığı yerin açıklamasında, Kuran’da, orada bir su kaynağının olduğundan bahsediliyor. Su arkı. Ve MÜSTAHKEM BİR YERDE OLDUĞUNU SÖYLÜYOR ALLAH, YANİ KORUNAKLI BİR YER OLDUĞUNU SÖYLÜYOR. BU MEHDİYET’İN MEKANINA DA DİKKAT ÇEKEN BİR İFADEDİR. 

Mesela sahabelerin mücadelesini anlatıyor. Peygamberimiz (sav)’in bulunduğu mücadeleyi anlatırken, Kuran’da bu detay bir hikmet üzere veriliyor. Bak diyor ki; “Onlar vadinin bu tarafındaydılar” yüksekçe bir yerinde vadinin, “Ve onlarda uzakta, karşı vadideydiler” diyor. “Aşağı taraftan da yol geçiyordu.” diyor. Şimdi burada çok net bir yer tarif edilmiyor mu? YÜKSEKÇE BİR YERDE MÜSLÜMANLAR VAR, AŞAĞI KISMINDA YOL VAR, KARŞI TARAFINDA DA VADİNİN KARŞI KISMI VAR. Çok net. 

Yine Kuran’da “Bir su arkı, bir su kaynağı vardı.” diyor. Ve “Müstahkem bir yerdi” yani “Güvenilir bir yerdi” diyor. Niye anlatsın bunu Kuran? Bir hikmeti var. Bir şey anlatılıyor, bir yer anlatılıyor. Birilerinden bahsediliyor. Ahir zamanın en önemli olayı Mehdiyet olduğu için ağırlıklı olarak Mehdiyet’e bakıyor. Çok fazla öyle işaret var. Ama ben kapalı bu kadar söylüyorum. 

MESELA ASHAB-I KEHF’İN BİR MAĞARADA TOPLANMASI, BİR ARADA OLMALARI. VE “GENİŞÇE BİR YERİNDEYDİLER” DİYOR. MÜSLÜMANLAR ZATEN TEK TEK ODAYA DAĞILMAZ. OTURURKEN TOPLUCA BİR ARADA OLURLAR. 
GÜNEŞİN VURMASINDAN BAHSEDİYOR ALLAH AYETTE. “GÜNEŞ BİR YANDAN GELİYOR, ÖBÜR YANDAN TARAFTAN DA KESEREK GEÇİYOR” DİYOR. ŞİMDİ BURADA DA ÇOK NET ASHAB-I KEHF’İN, MEHDİ TALEBELERİNİN KONUMUYLA İLGİLİ, BULUNDUKLARI MEKANLA İLGİLİ, HATTA GÜNEŞE GÖRE KONUMUYLA İLGİLİ ÇOK NET BİR ANLATIM VAR. Bütün bu ayetlerdeki ifadeleri topladığımızda bir yerin tarifi harita gibi ortaya çıkarılıyor, fotoğraf gibi. Çok net ortaya çıkıyor, bir hikmetle anlatılıyor. Çünkü hepsinde ayrı ayrı bir anlatım var. 

MESELA “DENİZDE DAĞLAR GİBİ YÜZEN GEMİLER” DAĞLAR GİBİ, ÇOK BÜYÜK GEMİ OLMASI LAZIM. ŞU ANDA VAR BU KADAR BÜYÜK GEMİ. BU GEMİ NEREDEN GÖRÜLÜR? “İKİ DENİZİN BİRLEŞTİĞİ YER” DEN NİYE BAHSETSİN KURAN? MEHDİ’NİN BULUNDUĞU MEKANDAN BAHSEDİLİYOR İNŞAALLAH. “KAYALIK”, MEHDİ’NİN BULUNDUĞU YERİN KAYALIK OLACAĞINA İŞARET EDİLİYOR. YANİ O MEKANIN KAYALIK BİR ZEMİNİN ÜSTÜNDE OLDUĞU ANLAŞILIYOR. İstanbul’un her yeri kayalık değildir.

“Mehdi Şam ile Hicaz hududuna gelince orada duracak.” diyor hadiste. Şam’a girmiyor. Mekke’ye, Medine’ye gitmiyor başlangıçta. Mehdi (as)’ın mektup da göndereceği hadislerde var. 

“Mehdi zamanının en büyük ordusunu teçhiz edecektir.” diyor hadiste. İttihadı İslam.

“Süfyaniyet, vadinin tam ortasında bulunan bir kilisenin yanında yok edilecek.” diyor. Vadi ne demektir? Bir dere; yani iki tarafı dağlık olan, yüksekçe olan fakat ortası çukur olan yer. Demek ki Mehdi (as) böyle bir yerde bulunacak. Ve orada da bir kilise bulunacak. Bak, detay veriyor Peygamberimiz (sav). Mehdi (as)’ın mekanı çok detaylı belirtilmiştir hadislerde. Aslında dikkatlice bakılırsa harita gibi ortaya çıkar. 

Bizim milletimiz inayet altında. O çok büyük bir nimet. BU MİLLETİN KADERİNDE BÖLÜNME YOK. KADERİNDE BİRLEŞME VE BÜYÜME VAR. KADER, TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİ ŞEKLİNDE. DEMİRİ BÜKEBİLİRSİN, ÇELİĞİ KIRABİLİRSİN, DAĞI DELEBİLİRSİN AMA KADERİ DEĞİŞTİREMEZSİN. Kaderde Türk-İslam Birliği var. Kaderde milletimizin Mehdi (as)’ı görmesi var. Kaderde insanların Mehdi (as)’a karşı çırpınması var, çıkmasın diye uğraşması var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder