23 Mart 2014 Pazar

"YALNIZ SANA KULLUK EDER YALNIZ SENDEN YARDIM DİLERİZ"


O, ALLAH'TIR, KENDİSİNDEN BAŞKA İLAH YOKTUR. İLKTE DE, SONDA DA HAMD O'NUNDUR. HÜKÜM O'NUNDUR VE O'NA DÖNDÜRÜLECEKSİNİZ. (KASAS SURESİ / 70)

"Sizin Allah'tan başka taptıklarınız, Allah'ın kendileri hakkında hiç bir delil indirmediği, sizin ve atalarınızın ad olarak adlandırdıklarınızdan başkası değildir. Hüküm, yalnızca Allah'ındır. O, kendisinden başkasına kulluk etmemenizi emretmiştir. Dosdoğru olan din işte budur, ancak insanların çoğu bilmezler." (Yusuf Suresi / 40)

Haberiniz olsun; hüküm yalnızca O'nundur. Ve O, hesap görenlerin en süratli olanıdır. (En'am Suresi / 62)

"İçinizden bir grup, kendisiyle gönderildiğim şeye inanmışken diğer bir grup inanmadığına göre, artık Allah, aramızda hüküm verenlerin en hayırlısıdır." (Araf Suresi / 87)

Allah'tan başka bir hakem mi arıyayım? Oysa O, size Kitabı açıklanmış olarak indirmiştir. Kendilerine Kitap verdiklerimiz, bunun gerçekten Rabbinden hak olarak indirilmiş olduğunu bilmektedirler. Şu halde, sakın kuşkuya kapılanlardan olma. (En'am Suresi / 114)

(Bu) Kitabın indirilmesi, üstün ve güçlü olan, hüküm ve hikmet sahibi Allah (katın)dandır. (Zümer Suresi / 1)

Size ne oluyor, nasıl hüküm veriyorsunuz? (Saffat Suresi / 154)

DE Kİ: "O'NA (KULLUK ETMEDE) EKLEMEKTE OLDUĞUNUZ ORTAKLARI BANA GÖSTERİN. ASLA (ONLAR ONA GERÇEK ORTAK OLAMAZLAR); HAYIR, O, GÜÇLÜ VE ÜSTÜN OLAN,HÜKÜM VE HİKMET SAHİBİ OLAN ALLAH'TIR." (SEBE SURESİ / 27)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder