2 Ekim 2013 Çarşamba

ROMANTİZM ŞEYTANIN GİZLİ OYUNU



Romantizm ihlası ortadan kaldırır. Dini duygusal ihtiyaçların tatmini için yaşatır. Böylece insanlar çarpık bir din anlayışına sürüklenirler. Dini yalnızca psikolojik bir rahatlama aracı olarak görürler. Allah insana aklını kullanmasını ve akıl yoluyla iman etmesini emretmiştir. Oysa romantik din anlayışında akıl devreden çıkar.



"BUGÜN MEHDİYET'E GÖNÜL VERDİĞİNİ İDDİA EDEN, ANCAK KURAN'IN HAK HÜKÜMLERİYLE KARŞILAŞTIKLARINDA ESKİ HURAFE İNANÇLARINDAN TAVİZ VERMEK İSTEMEYEN KİŞİLER, MEHDİYET'İ HANGİ DUYGUYLA SEVDİKLERİNİ GÖZDEN GEÇİRİP DAVALARININ SAĞLIKLI OLUP OLMADIĞINA BİR BAKSINLAR. MEHDİYET HAKKINDA O KADAR GÜZEL GERÇEKLER VAR Kİ, HAYATINDA PSİKOLOJİK OLARAK RAHATSIZ OLAN BAZI KİŞİLER MEHDİYET IŞIĞIYLA AYDINLANDIĞI SUNİ OLARAK DÜŞÜNÜP, MEHDİYET'İN ANCAK KUARN'LA ANLAŞILABİLECEĞİNİ GÖZARDI EDEBİLİYORLAR. ALLAH ,İÇİN YAŞAMAK, CANLA BAŞLA MALLA BİR ADANMIŞLIK GEREKTİRİR. TAM SAMİMİ OLAMAMIŞLAR DA ALLAH'IN KURAN'DA SÖYLEDİĞİ HÜKÜMLERDE AKILLARI KARIŞABİLİYOR. DİN SADECE PSİKOLOJİK RAHATLAMA İNANCI DEĞİLDİR. ALLAH İÇİN YAŞAMAK, ALLAH İÇİN DÜNYAYI AHİRETE DEĞİŞME VARDIR. DÜNYANIN TEK GERÇEK KANALI OLAN GÖRSEL KURAN OLAN A9 TV Yİ SEYREDERKEN, TERAPİ AMACIYLA DEĞİL ALLAH İÇİ AKLI AÇMAK VE İŞTE BU NİYETLE OLUNDUĞUNDA RAHATLAMA KENDİLİĞİNDEN GELECEKTİR. DUYGUSALLIKLA AKILI KARIŞTIRAN, VİCDANI DA DUYGULARIYLA KARIŞTIRAN İNSANLAR İMAN ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜP NASIL OLUYOR DA MUTSUZ OLDUKLARINI ANLAYAMAZLAR. İMAN GERÇEK AKIL GEREKTİRİYOR. DUYGUSALLIK İSE ŞEYTANIN İNCE BİR PLANI VE ÇOK DİKKATLİ OLUNDUĞUNDA ANLAŞILABİLİR. İŞTE BU YÜZDEN, MEHDİYET RUHUNU BENİMSEMİŞ, ALLAH'IN VAAD ETTİĞİ DÜNYA VE AHİRET İNANCINDA İLERELERKEN PSİKOLOJİK DEĞİL AKILCI YAKLAŞMAK BİZİ DAVAMIZDA ÇOK SAĞLAM VE İNŞAALLAH EN DOĞRU YOLA İLETECEKTİR:

Nice peygamberle birlikte birçok Rabbani (bilgin)ler savaşa girdiler de, Allah yolunda kendilerine isabet eden (güçlük ve mihnet)den dolayı ne gevşeklik gösterdiler, ne boyun eğdiler. Allah, sabredenleri sever. (Ali İmran Suresi / 146)

Allah'a ve O'nun Resulü'ne iman edersiniz, mallarınızla ve canlarınızla Allah yolunda cihad edersiniz. Bu, sizin için daha hayırlıdır; eğer bilirseniz. (Saff Suresi / 11))

"Hüzne kapılma, elbette Allah bizimle beraberdir." Böylece Allah O'na 'huzur ve güvenlik duygusunu' indirmişti, O'nu sizin görmediğiniz ordularla desteklemiş, inkara edenlerin de kelimesini (inkar çağrılarını) alçaltmıştı. Oysa Allah'ın kelimesi, yüce olandır. Allah üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir. (Tevbe Suresi / 40)

"Korkmayın ve hüzne kapılmayın, size vadolunan cennetle sevinin." (Fussilet Suresi / 30)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder