25 Ekim 2013 Cuma

KURAN YETERLİDİR





KURAN YETERLİDİR

Kuran, anlaşılır, açık ve herkese hitap eden bir kitaptır. Bir Müslümanın dini Allah’ın rızası olacağı şekilde yaşaması için gerekli olan her şey Kuran’da bildirilmiştir. Kuran’ın en güzel şekilde nasıl yaşandığına örnek de Peygamberimiz (s.a.v)’in hayatıdır. Allah ahirette insanları, atalarından öğrendikleriyle değil Kuran’a uyup uymadıklarından sorguya çekecektir.

Kovulmuş şeytandan Allah’a sığınırım:

Ve şüphesiz o (Kur'an), senin ve kavmin için gerçekten bir zikirdir. Siz (ondan-Kuran’dan) sorulacaksınız. (Zuhruf Suresi / 44)

Kuran apaçıktır noksansızdır.

Kuran’da her şey en mükemmel, en hikmetli ve en özlü şekilde açıklanmıştır.

Kovulmuş şeytandan Allah’a sığınırım:

Biz kitapta hiçbir şeyi noksan bırakmadık. (En’am Suresi / 38)
Biz kitabı sana her şeyin açıklayıcısı, Müslümanlara bir hidayet, bir rahmet ve bir müjde olarak indirdik. (Nahl Suresi / 89)

Kuran’da bir insanın yaşamının her anında gereksinim duyacağı temel bilgiler verilir. İnsanların niçin ve nasıl yaratıldıkları, helal ve haramların tümü, ibadet şekilleri, kıyamet günü, ahiretteki yaşam, güzel ahlakın ne olduğu ve çeşitli insan karakterleri detaylı olarak açıklanır. Dolayısıyla Allah’ın razı olacağı bir hayat yaşamak insan için Kuran yeterlidir.

Kovulmuş şeytandan Allah’a sığınırım:

Andolsun size (bütün durumlarınızı kapsayan) zikrinizin içinde bulunduğu bir kitap indirdik. Yine de akıllanmayacak mısınız? (Enbiya Suresi / 10)

Peygamberimiz (s.a.v( Kuran’ın yeterli olduğunu söylemiştir.

Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in her tavrı, her kararı ve her konuşması Kuran iledir. Ve Resulullah (s.a.v) başvurulması gereken tek kaynağın Kuran olması gerektiğini söylemiştir: Kuran’a sımsıkı bağlı olunuz ve onu kılavuz ve rehber edinin. (Ramuz El-Hadis, 2. cilt, s.317.no10)

Ayrıca sahabeye asla Kuran dışında hüküm getirmemelerini öğütlemiştir: İnsanlara ne oluyor ki, Allah’ın kitabında olmayan şartları koşarlar. CENAB-I ALLAH’IN KİTABINDA OLMAYAN ŞART, YÜZ DE OLSABATILDIR. Allah’ın hükmü uyulmaya daha layık, şartı ise daha sağlamdır. (Hz. Aişe r.a / Ramuz El-Hadis 1.cilt, s.82,no11)

Dönemin müşrikleri Resulullah (s.a.v)’e yeni haram ve helaller getirmesi ve Kuran dışında hükümler koyması için baskı yapmışlar, ancak Peygamber (s.a.v) yalnızca Kuran’a uymuş ve kavmine de yalnız Kuran’a uymalarını bildirmiştir. Ayetlerde bu durum şöyle haber verilir:


Kovulmuş şeytandan Allah’a sığınırım:

Onlara ayetlerimiz apaçık belgeler olarak okunduğunda bizimle karşılaşmayı ummayanlar, derler ki: “Bundan başka bir Kuran getir veya onu değiştir.”

De ki: “Benim onu kendi nefsimin bir öngörmesi olarak değiştirmem benim için olacak şey değildir. Ben yalnızca bana vahyolunana uyarım. Eğer Rabbime isyan edersem, ben gerçekten büyük günün azabından korkarım.” (Yunus Suresi / 15)

“Ben bana vahyedilenden başkasına uymam.” (En’am Suresi / 50)

Nitekim Peygamberimiz (s.a.v)’in ahirette ümmetinden tek şikayeti, bazı kimselerin Kuran’ı değil hurafelerle bitatları almaları olacaktır. Ayette şöyle bildirilir:

Kovulmuş şeytandan Allah’a sığınırım:

“Rabbim, gerçekten benim kavmim bu Kuran’ı terk edilmiş (bir kitap) olarak bıraktı.” (Furkan Suresi / 30)

Bağnazlar Kuran’ın yeterli olduğuna inanmazlar.

Bağnazların en önemli özelliği Kuran’a değil, sıkı sıkıya hurafelere bağlı olmalarıdır. Bu nedenle Kuran’ın hükümlerini kendilerince haşa yeterli görmez, hurafelere göre yaşarlar. Allah Kuran’a bu bozuk mantığa sahip olan kişileri şöyle bildirmiştir:

Kovulmuş şeytandan Allah’a sığınırım:

Kendilerine okunmakta olan bu kitabı sana indirmemiz onlara yetmiyor mu? Şüphesiz bunda iman eden bir topluluk için gerçekten bir rahmet ve bir öğüt (zikir) vardır. (Ankebut Suresi / 51)

Bağnaz zihniyet Kuran’da olmayan binlerce yasak, kısıtlama ve baskı içerir. Oysa Allah Kuran’da haramları açıkça belirtmiştir. Bunlar dışında haramlar olduğunu söylemeyi ise açıkça yasaklamıştır.

Kovulmuş şeytandan Allah’a sığınırım:

Ey iman edenler, Allah’ın sizin için helal kıldığı güzel şeyleri haram kılmayın. Şüphesiz Allah haddi aşanları sevmez. (Maide Suresi / 87)

Dillerinizin yalan yere nitelendirmesi dolayısıyla şunu helal bunu haram demeyin. Çünkü Allah’a karşı yalan uydurmuş olursunuz. Şüphesiz Allah’a karşı yalan uyduranlar kurtuluşa eremezler. (Nahl Suresi / 116)

De ki: “Allah’ın kulları için çıkardığı ziyneti ve temiz rızıkları kim haram kılmıştır?” De ki: “Bunlar dünya hayatında iman edenler için, kıyamet günü ise yalnızca onlarındır.” (Araf Suresi / 32)

KURAN’A UYMANIN YETERLİ OLDUĞU AHİR ZAMANDA MUTLAKA ANLAŞILACAKTIR. DİNE HURAFELER KATANLAR, VE KURAN’IN YETERLİ OLMADIĞINI SÖYLEYEN BAĞNAZLAR, İNSANLARIN SEVGİ VE BARIŞ DİNİ DEĞİL, BASKICI VE YASAK DOLU BİR DİN OLARAK YANLIŞ TANIMALARINA NEDEN OLDULAR. 1400 YIL BOYUNCA ÇEŞİTLİ HURAFELERLE İNSANLARI DİNDEN UZAKLAŞTIRDILAR. HURFELER NEDENİYLE İNSANLARIN İSLAM DİNİNDEN ÇEKİNMELERİNE NEDEN OLDULAR. BÖYLECE İSLAM AHLAKININ HER YERDE HAKİM OLMASINI ENGELLEDİLER. Ancak bağnazların bu oyunu ahir zamanda Allah’ın izniyle bozulacaktır, kalkmadık bitat kalmayacaktır. Ahir zamanda aynı sahabe dönemi gibi dinin icapları yerine getirilecektir. Din hurafelerden temizlenecek, mezhepler kalkacak, dinin Peygamber (s.a.v) döneminde olduğu gibi Kuran ahlakına göre yaşanacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder