26 Şubat 2014 Çarşamba

KISA KISA... KISA KISA...

TEBLİĞDE AKILCI METOT;

İNSAN MUHATAP OLACAĞI İNSANI ÖNCE SEVMESİ LAZIM. İSLAM’I ANLATMAK İÇİN İTİCİ OLMAMASI LAZIM. Sn. A.O.


MÜMİNDEN NUR YAYILIR, MÜNAFIĞIN PİS BİR ELEKTRİĞİ VARDIR. Sn. A.O.

Dünya hırsla bağlanılacak, insanı kendinden geçirecek, Allah'ı unutturacak bir yer değil. Allah'a kulluk edecek çok kısa bir vaktimiz var.

“Mü’min kişinin durumu ne kadar şaşırtıcıdır. Zira her işi onun için bir hayırdır. Bu durum, sadece mü’mine hastır, başkasına değil: Ona memnun olacağı bir şey gelse şükreder, bu ise hayırdır; bir zarar gelse sabreder bu da hayırdır.” (Muslim, Zuhd 64, 2999)

KİTAPLARI EZBERE BİLMEK EĞİTİM DEĞİLDİR. EĞİTİM; ALLAH'IN DİLEDİĞİ DOĞRULTUDA İLİM ÖĞRENİP, KÜLTÜR SAHİBİ OLUP HEM KENDİNDE HEM DÜNYAYA BAKIŞTA FERASETLE BAKABİLMEK VE ÇÖZÜM İÇERİSİNDE GÖREV ALMA DAVASINA SAHİP OLMAKTIR.

DERİN İMAN ELDE ETMEK İÇİN NE YAPMALIYIZ? 

CENAB-I ALLAH'IN İMTİHAN SIRRINI İYİ ANLAMAK GEREKİYOR. İMTİHANIN SIRRI NEDİR BİLİYOR MUSUNUZ? ÇİLENİN VE ACININ ARKASINDAKİ HİKMETİ GÖREBİLMEK. BUNU GÖRENLERLE GÖREMEYENLERİN MÜCADELESİ VAR DÜNYADA. ALLAH BU SIRIN ARKASINA SAKLAMIŞTIR BÜYÜKLÜĞÜ, DERİNLİĞİ. Sn. Adnan Oktar.


DE Kİ: "KÖR OLANLA, GÖREN BİR OLUR MU? YİNE DE DÜŞÜNMEYECEK MİSİNİZ?" ( ENAM SURESİ / 50)



MÜZİĞİN DİNİ OLANI DİNİ OLMAYANI DİYE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ? MAKUL DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ? ALLAH'A KESİN İMAN EDEN BİR MÜMİN HAYATIN HANGİ ANINI DİNİ YA DA DİNİ OLMAYAN DİYE AYIRABİLİR? KURAN'DA BÖYLE BİR AYRIMA AİT TEK BİR AYET YOKTUR. 

Ne kötü hüküm veriyorlar? (En'am Suresi / 136)

O, Allah'tır, kendisinden başka ilah yoktur. İlkte de, sonda da hamd O'nundur. Hüküm O'nundur ve O'na döndürüleceksiniz. (Kasas Suresi / 70)


"MÜZİK HARAMDIR" ADI ALTINDA SAYFA YAPILABİLİYOR. VE O KADAR ÇOK BATIL DELİLLERİ VAR Kİ. 

Ey Peygamber, eşlerinin hoşnutluğunu isteyerek, Allah'ın sana helal kıldıklarını niçin haram kılıyorsun? Allah, çok bağışlayandır, çok esirgeyendir. (Tahrim Suresi / 1)


Bazı radikaller, bağnaz telkinlerden yüzünden, “Müslümanım” diyen bir kadının bakımlı ve kültürlü olmasını şaşkınlıkla izliyorlar.

GİZLİ ÖFKE, GİZLİ KİN TEHLİKELİDİR. VE BU DAVRANIŞ, FARKEDEBİLEN İNSANLARI ÇOK RAHATSIZ EDER. KİN VE ÖFKEDEN GÖZÜ-GÖNLÜ KÖR OLMUŞ KİŞİ İSE BUNU ANCAK KENDİ GİBİ İNSANLARIN FARKEDEMEYECEĞİNİ DÜŞÜNEMEZ. NE KADAR SÜSLENİP BAKIMLI OLSA DA BULUNDUĞU HAL DIŞARIYA SIZACAKTIR. CANINI SIKAN HER DURUMDA DAVA ARKADAŞLARINDAN UZAKLAŞAN BİR İNSAN DAVADAN SÖZ ETSE DE İNANDIRICI DEĞİLDİR.

DİN NEDEN VARDIR?

“Biz fıtraten dini zaten anlarız, biliriz. Bir Allah olduğunu, bir Yaratıcı olduğunu, birçok şeyi biliriz. Ama detayları bilemeyiz. Detayları bilmemiz için de bu dünyayı yaratan Allah, bu dünyanın nasıl kullanılacağını bize yanında bir yazıyla bildiriyor. Buna din diyoruz. Yani bize bir Kitap’la bildiriyor, buna din diyoruz. Yoksa dünyanın nasıl kullanılacağını bilmeyiz. “Şöyle yaparsanız mahvolur, zehirlenir, ölürsünüz” diyor Allah. “Ama şöyle yaparsanız tam ayarında olur, çok mutlu olursunuz, çok sağlıklı olursunuz, güzel olursunuz. Ben de size güzel karşılık veririm” diyor Cenab-ı Allah.
Kendimizden onu bilmemiz mümkün değil. Ama mesela arı için mümkün; arıya zaten vahyediyor bilgiyi Allah, hazır olarak. Yavrusuna nasıl bakacak, nasıl kovanını temizleyecek, yabancı bir arıyı nasıl öldürecek, balın kalitesini nasıl anlayacak, kıvamını nasıl bilecek, hangi açıda kovanda o bal peteklerini inşa edecek, peteklerini nasıl altıgen yapacak, altıgende açıyı nasıl yapacak…


Yüzlerce, binlerce vahiy bilgisini, o kitabı onların o küçük, minik beyinlerinin içine koyuyor Allah; onların şeriatını. Mesela arılar çok dürüsttür. Çok yardımsever ve çalışkandır arı. Çünkü “Allah çalışkan olun” diyor, çalışkan oluyorlar. “Temiz olun” diyor, “her gün temizleneceksiniz” diyor Allah. Patisiyle yüzünü siliyor, kollarını siliyor; bacaklarını her yerini siliyor. Gece-gündüz temizleniyor. Ama biz ise bunu bilemeyiz, bize Allah’ın öğretmesi gerekiyor. Onu işte dinle öğretiyor Allah bize, Kitap göndererek öğretiyor. Bizim içimizden bir insan seçiyor Cenab-ı Allah, mübarek bir Peygamber seçiyor, ona vahiyle ilka ediyor. Bu da Kitap haline geliyor.

Allah bize Kuran’ı yaratıyor. Bunun içindeki bilgiye uyduğumuzda rahat ediyoruz. Uymadığımızda ise görüyorsunuz; Kuran’a uyulmadığında korkunç felaket meydana geliyor. Suriye’deki felaketin nedeni ne? Kuran’a uyulmadığı için. Libya’da ne? O. Afganistan’da ne? O. Amerika’daki ekonomik çöküntünün nedeni ne? O. Yunanistan’ın mahvolmasının nedeni ne? O. Dünyadaki intiharların nedeni, o. Kuran’a uyulmadığında dünya mahvoluyor, kavruluyor, yanıp bitiyor, inşaAllah.” (07 Ekim 2012, A9 TV)

 Allah ise, Ğaniy (hiç bir şeye ihtiyacı olmayan)dır; fakir olan sizlersiniz. Eğer siz yüz çevirecek olursanız, sizden başka bir kavmi getirip-değiştirir.SONRA ONLAR, SİZİN BENZERİNİZ DE OLMAZLAR. (Muhammed Suresi / 38)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder