25 Şubat 2014 Salı

DE Kİ: "KÖR OLANLA, GÖREN BİR OLUR MU? YİNE DE DÜŞÜNMEYECEK MİSİNİZ?" ( ENAM SURESİ / 50)

  AHİR ZAMANIN MÜMİNE VERDİĞİ HEYECANI, İMANLA TANIŞMAMIŞ İNSANLAR KAVRAYAMADIKLARINDAN ELBETTE ŞAŞKINLIK İÇİNDE HATTA SALDIRARAK İZLERLER. 
ÇÜNKÜ AHİR ZAMAN MUHTEŞEM SIRLARLA, MÜMİN İÇİN APAÇIK DELİLLERLE DOLUDUR. KURAN'A VE PEYGAMBER (SAV)'E "İTAAT"İ TAM GÖNÜLLERİNE YERLEŞTİRMİŞ OLANLAR İÇİN PERDELER BİR BİR KALKARKEN, İMAN ETMEYEN YAHUT ZAYIF OLANLAR İÇİN İSE KAT KAT ARTMAKTADIR. BU DA MÜMİNİN ANCAK İMANINI VE HEYECANINI, ŞEVKİNİ ARTIRIR. 

Şüphesiz Allah, bir sivrisineği de, ondan üstün olanı da, (herhangi bir şeyi) örnek vermekten çekinmez. Böylece iman edenler, kuşkusuz bunun Rablerinden gelen bir gerçek olduğunu bilirler; inkar edenler ise, "Allah, bu örnekle neyi amaçlamış?" derler. (Oysa Allah,) Bununla birçoğunu saptırır, birçoğunu da hidayete erdirir. Ancak O, fasıklardan başkasını saptırmaz. (Bakara Suresi / 26)

Ki (bunlar) Allah'ın ahdini, onu kesin olarak onayladıktan sonra bozarlar, Allah'ın kendisiyle birleştirilmesini emrettiği şeyi keserler ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarırlar. Kayba uğrayanlar, işte bunlardır. (Bakara Suresi / 27)

Sana nasıl örnekler vererek saptıklarına bir bak, artık onların bir yola güçleri yetmemektedir. (İsra Suresi / 48)

Onların sana getirdikleri hiç bir örnek yoktur ki, biz (ona karşı) sana hakkı ve en güzel açıklama tarzını getirmiş olmayalım. (Furkan Suresi / 33)

Biz (onlardan) her birine örnekler verdik ve her birini darmadağın edip mahvettik. (Furkan Suresi / 39)

İşte bu örnekler; biz bunları insanlara vermekteyiz. Ancak alimlerden başkası bunlara akıl erdirmez. (Ankebut Suresi / 43)

"Rabbimiz, bizi hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi kaydırma ve Katından bize bir rahmet bağışla. Şüphesiz, bağışı en çok olan Sensin Sen." (Ali İmran Suresi / 8)

Ve sen kendi sapıklıkları içinde kör olanları da doğruya iletici değilsin. Sen yalnızca, bizim ayetlerimize iman edenlere duyurabilirsin ki onlarmüslümanlardır. (Rum Suresi / 53)
Kör olanla (basiretle) gören bir olmaz; iman edip salih amellerde bulunanlarla kötülük yapan da. Ne az öğüt alıp-düşünüyorsunuz. (Mü'min Suresi / 58)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder