28 Kasım 2013 Perşembe

SAYIN MUHAMMED ADAN OKTAR'DAN AÇIKLAMALAR

KURAN'I REHBER EDİNMEK

AKLI BAŞINDA BİR İNSANIN REHBERİ KURAN’DIR. KURAN’DAN ÇIKTIN MI AKLIN DA GİDER ALLAH ESİRGESİN. KURAN’LA HAREKET ETTİN Mİ BAŞARI KESİNDİR. Ayette onu Allah defaatle açıklıyor. Kesin başarılı olursunuz diyor Allah. Ama sabırlı, azimli olarak Kuran’a tabi olacak.

Allah hiç kimseye zulmetmez. MÜMİNLER DE HİÇBİR ŞEKİLDE CEHENNEME GİTMEZ. Ama cehennemden korkacak mümin. Cehennem azabından çekinecek. AMA TEKRAR SÖYLÜYORUM; BİR MÜMİN ASLA VE KESİNLİKLE CEHENNEME GİTMEZ. ALLAH’A SAMİMİ İMAN EDEN BİR MÜMİN CEHENNEME GİTMEZ. CEHENNEMİ SEYREDER AYRI, GÖRÜR, DUYAR, HABERLERİNİ ALIR AMA CEHENNEME GİTMEZ. ARAZİSİNE GİDER, GÖRÜR AMA ACI ÇEKMEZ.  

SEVGİ İÇİN İRADE KULLANMAMIZA GEREK YOK.

 ALLAH FITRATIMIZDA ZATEN BİZE SEVGİYİ VERMİŞTİR. SADECE SAMİMİ OLACAĞIZ, VİCDANLI OLACAĞIZ. Biz bir kediyi görünce sevelim diye uğraşmıyoruz ki zaten adama tahammül bile zor oluyor şekerliğinden, değil mi? İnsanın içi bir hoş oluyor. Mesela bir tavşan insana baktığında sevelim diye insan uğraşmıyor. Allah onu şiddetli etkileyici yapmış. Mesela kadınlar, çocuklar çok çok güzeldirler. Baktığımızda biz çiçeğe, sevelim diye uğraşmıyoruz. Çiçek kendini hemen sevdiriyor zaten. Gül kokusunu biz sevelim diye uğraşmıyoruz ki, gül kokusu kendini sevdiriyor. Sadece vicdanlı ve samimi olacağız o kadar.

DECCAL İNSANLARI SEVGİDEN VURDU.

MERHAMETTEN VE ŞEFKATTEN VURDU. İNSANLARIN ASIL RUHUNU RAHATLATAN, ASIL RUHLARINI GÜZELLEŞTİREN YÖNLERİ ELLERİNDEN ALDI. İNSANLARIN RUHLARINI KARARTTI VE SİMALARINI KARARTTI. İNSANLARIN EŞGALLERİ DE BOZULDU, RUHLARI DA BOZULDU GENİŞ ÇAPLI OLARAK. DECCAL’İN BU BELASINI MEHDİ (AS) KISA SÜREDE RAHMET YAĞMURU GİBİ DÜZELTECEK, İNŞAALLAH. MÜSLÜMANLARIN MANEVİ LİDERİ OLARAK ORTAYA ÇIKTIĞINDA HER SÖZÜ HER KELİMESİ HER GÜN DÜNYAYA NUR YAĞDIRACAK. SÖZÜN EN GÜZELİ, SANATIN EN GÜZELİ İNSANLARIN KARŞISINDA OLACAK, İNŞAALLAH.  

HZ. HIZIR (AS)

HIZIR (AS), HÜKÜMETLERİN KURULMASINDA YARDIMCI OLUR. YANİ KARAR ALMADA, UYGULAMADA VE İCRADA GÖREVLİDİR. ÇEŞİT ÇEŞİT ŞEKİLLERDE, ÇEŞİT ÇEŞİT HALLERDE HEM TOPLUMU YÖNLENDİRECEK OLAYLARDA HEPSİNDE GÖREV ALIR, İNŞAALLAH. KİMSENİN DE RUHU BİLE DUYMAZ, HABERİ BİLE OLMAZ. 

GÜZEL, İYİ İNSANLARA FELAKET GELMEZ. 

BENDEN BİR SIR. ZOR ANLAR YAŞATIR ALLAH, HİÇ KORKMASINLAR, İLLA Kİ HAYIRDIR. Hatta diyor, “Mümin deccalle karşılaştığında gözünü yumsun, hiç etkisinin olmayacağını görecektir.” diyor. Yani Allah’a tevekkül etsin anlamında. “Bir de bakacaktır ki yok olacak.” diyor. Deccal saldırır, küfreder. Allah yaratır onu. Sırf Müslümanları imtihan etmek için nimet olarak getirilir. İnsanlar bela olarak geliyor zannediyor. Hayır, Allah tarafından özel olarak yaratılıyor. Şaşırtıcıdır, bazı insanlar göz göre göre deccale uyar. Allah tarafından yaratılır. Allah Kuran’da belirtiyor, “Biz istemeseydik yapamazlardı.” diyor Allah. Ne demek? “Ben yaratıyorum” diyor. Onun için her imtihanı sevinçle karşılayıp, hayırla karşılayıp onun hakkını tam vermek lazım. İMTİHAN GELDİ Mİ NUR GELDİ DEMEKTİR. YAĞMUR GİBİ SANA SEVAP GELECEK. YANİ ALTIN ARABASI GELDİ DEMEKTİR. GEMİYLE SAHİLİNE ALTIN GELDİ DEMEKTİR. Ne kadar doldurursan iyidir o anda. Altın dolu gemi geliyor, adam kaçıyor. Kaçma. Çok fazla sevap alırsın. Şeytan’dan Allah’a sığınırım, “Her zorlukla beraber kolaylık vardır.” diyor Allah.  


SEVGİSİZLİK DÜNYAYI MAHVETTİ

SEVGİSİZ İNSANLAR HELAK OLACAK, SEVGİSİZ İNSANLAR KAYBEDECEK. SEVENLER DÜNYA HAKİMİ OLACAK. Sevenler cennette en güzel hayatı yaşayacaklar. Sevenler Allah dostudur. Sevgisizler şeytanın dostudur. SEVGİSİZLERDEN ALLAH İÇLERİNDEKİ BÜTÜN İYİ MEZİYETLERİ ALMIŞ. SADECE KÖTÜ MEZİYETLERİ BIRAKMIŞ ONLARDA. SEVGİSİZLERE ENANİYET KALMIŞ, BÜYÜKLÜK HİSSİ KALMIŞ, EKABİRLİK KALMIŞ, APTALLIK KALMIŞ, NURSUZLUK KALMIŞ, İTİCİLİK KALMIŞ. EZİKLİK VE PİSLİK KALMIŞ, KORKU KALMIŞ. SEVENLERE DE NUR, BEREKET, BOLLUK, İYİLİK, GÜZELLİK, NEŞE, SEVİNÇ, ALLAH’IN RIZASI, RAHMETİ VE CENNET, MAŞAALLAH.

HZ. İSA MESİH (AS)

İsa Mesih dünyada bir siyasi denge faaliyeti yapıyor izlenimi veriyor ama çok örtülü bir çalışma olduğu da hissediliyor. Ne zaman anlaşılır? 2021’lerde çok netleşir, inşaAllah. 

İsa Mesih talebeleriyle namaz kılan, çok dikkatli yaşayan, daha çok siyasetçi ve askerlerden talebesi olan, ama direk talebeleriyle o tarzda görüşmeyen, yani yakın talebeleri kanalıyla onlarla görüşen bir konumda. Yani İsa Mesih doğrudan talebeleriyle görüşmüyor şu an. Asıl talebelerinin lideri olan kişilerle görüşüp onlar kanalıyla bağlantı kuruyor. Dünya siyasetine yön veriyor, inşaAllah.


TIPTA, HAYVAN DOKUSU KULLANIMINA İŞARET EDEN KURAN MUCİZESİ

Bakara Suresi, 72-73. ayetler

Hani siz bir kişiyi öldürmüştünüz ve bu konuda birbirinize düşmüştünüz. Oysa Allah, gizlediklerinizi açığa çıkaracaktı. Bunun için de: "Ona (cesede, kestiğiniz ineğin) bir parçasıyla vurun" demiştik. Böylece, Allah ölüleri diriltir ve size ayetlerini gösterir; ki akıllanasınız.
Şimdi de mesela dananın etinden, kalbinden parça alınıyor. Kapakçık, kalp kapakçığı takılıp ölü diriltiliyor. Burada da ne diyor? Sığırın bir parçası ile ölüye dokunuluyor ve ölü diriliyor. Şu anda da zaten kalbi duran adama kalp kapakçığı alınıyor sığırdan, takılıyor ve adam diriliyor. Kuran bu mucizeye dikkat çekmiş.  



BAĞNAZ ZİHNİYETE SAHİP İNSANLAR
ŞEYTANİ BİR DETAYCILIKLA DİNDEN UZAKLAŞIRLAR


Bakara Suresi, 67. ayet

Hani Musa kavmine: "Allah, muhakkak sizin bir sığır kesmenizi emrediyor" demişti. "Bizi alaya mı alıyorsun?" dediler. (Musa) "Cahillerden olmaktan Allah'a sığınırım" dedi.
Bu ayetin özetle anlatmak istediği, bağnaz insanların detaycılıkla nasıl o yobazlık ruhuna büründükleridir. Yobazların detaya ne kadar girmek istediklerini, detaya girdikçe de İslam’dan ne kadar uzaklaştıklarını, şeytanın ifasıyla dini zorlaştırıp dini içinden çıkılmaz hale getirerek şeytana nasıl hizmet ettiklerini anlatıyor o ayette. Yani o devirde Musevilerin bir kısmı bağnaz yobazlar.


AKLIN ALAMETİ HAYIRLARDA YARIŞMAKTIR

“Onun duasına icabet ettik” hep duaya icabet var. Görüyor musun? Allah’tan. “Kendisine Yahya'yı armağan ettik, eşini de doğurmaya elverişli kıldık.” Allah diyor ki yani “İstersem sağlığınızı da değiştiririm, gençleştiririm sizi, güzelleştiririm.”“Gerçekten onlar hayırlarda yarışırlardı,” aklın alameti hayırlarda yarışmak. Ne yapıyoruz mesela? Kitap yazdık bir tane, “Ben iki tane kitap yazacağım” diyor, öbürü diyor ki “Ben üç tane yazacağım”, öbürü, “Dört tane yazacağım” diyor. Hayırlarda yarışıyor. Bu aklı açar. Hayırlarda yarışmanın, hayır rekabeti yönündeki rekabet aklı açar. Bereket getirir, nur getirir, güzellik getirir. “…umarak ve korkarak bize dua ederlerdi.” Bak umuyor. Ümitsiz değil. Bir de korkarak. Allah’tan korkacak. Allah’tan korkmadan olmaz.  




ALLAH’I ÖVÜNCE AKIL BERRAKLAŞIR, ÖBÜR TÜRLÜ İNSANIN BEYNİ UYUŞUR


Bak diyor ki; “Zekeriyya’da hani Rabbine çağrıda bulunmuştu. Rabbim beni yalnız başıma bırakma” Ona çözümü nasıl arıyor? Allah’la arıyor. Yalnız bak, “Yalnız başıma bırakma”, bu bir akıl alametidir. “Sen mirasçıların en hayırlısısın” övüyor Allah’ı da. Şimdi övünce Allah’ı, iltica edince akıl berraklaşır. Öbür türlü insanın beyni uyuşur. Anormal bir hale gelir. Allah övüldüğünde beynin üstündeki baskı kalkar. Allah’a dua edildiğinde insanın beynindeki baskı kalkar. Öbür türlü beyin kapanır. Beynin kapıları kapanır. Akıl gider. Divane olur insan. Hastalanır. Başını yeni bir hastalık getirecek belaya sokar. Gider onu oraya buraya anlatıp onun derdiyle kendini kahreder. Milleti üzmeye kalkar. Bambaşka bir belanın içine girer.

“Kaim Mehdi (as) zuhur ettiğinde kendilerini Mehdi (as)’ın takipçileri sananlar bundan dönecekler. Dinin dışında olanlar ise Mehdi (as)’a inanacaklar.”
Çok acayip. Yani bağnazlardan talebesi yok. Ateist gelip Mehdi (as) talebesi olacak. Hristiyan gelip Mehdi (as) talebesi olacak. Yahut dini bilmeyen bir insan gelip Mehdi (as) talebesi olacak. Çoğunlukla böyle olacak. Yani halkın içinden insanlar. Bağnazlardan, yahut hazır dindarlardan değil. Tabii dindarların içinde de gerçek dindarlar var, iyi dindarlar var. Onları tenzih ederiz.

HÜCRELER İMANLA MUTLU OLUYOR

Müslümanlara Allah'ın bir lütfu o, hayret edilecek bir şey; iman yüzde fizik değişikliğine sebep oluyor. Fizik değişmez çünkü. Bunda bir şey var, bir harikuladelik var. Alenen fark ediliyor. İman demek ki hücrelerce tanınıyor. Beden imanı tanıyor. Beden ve hücreler imanı seviyor. İmanla demek ki mutlu oluyor hücreler. O zaman hücre hakkıyla yaşamaya başlıyor, sağlıklı yaşıyor. Hasta olmuyor yani. Öbür türlü hasta oluyor. Onu hissettiriyor. Dışarıdan baktın mı anlaşılıyor, Allah'ın hikmeti.

 HADİS-İ ŞERİF:

HADİS-İ ŞERİF: “BU ÜMMETİN SONRADAN GELEN NESİLLERİ ÖNCEDEN GELİP-GEÇENLERE ÇEŞİTLİ İTHAMLAR VE BAHANELERLE HAKARET ETTİĞİ ZAMAN ARTIK, KIZIL RÜZGARLARI, YERE BATIŞI VEYA SURET DEĞİŞTİRMEYİ VEYA GÖKTEN TAŞ YAĞMASINI BEKLEYİN” DİYOR PEYGAMBERİMİZ (S.A.V).

ADNAN OKTAR: GÖKTEN TAŞ YAĞMASI DA OLDU, ÇÖKMELER DE OLDU, GÖKTEN ALAMETLER DE OLDU. AMA “İNSANLAR UMURSAMAYACAKLAR” DİYOR PEYGAMBERİMİZ (S.A.V) HZ. MEHDİ (A.S) DEVRİNDE. BU DA OLDU; BİR ÇOK İNSAN UMURSAMIYOR HAKİKATEN. AMA MEHDİYET BÜTÜN HIZIYLA, BÜTÜN CANDANLIĞIYLA DEVAM EDİYOR. İTTİHAD-I İSLAM’A KARŞI GELENLERE KARŞI DA “İSLAM BİRLİĞİ ALLAH’IN EMRİDİR” ŞEKLİNDE BİR ÜSLUP ÇOK DOYURUCU OLUR. 
 
Sebe', 9. Ayet: Onlar, önlerindeki ve arkalarındaki (kendilerini dört bir yandan kuşatan) göğe ve yere bakmadılar mı? Eğer dilersek onları yere geçirir veya gökten üzerlerine parçalar düşürürüz. Bunda, Rabbine yönelen her kul için bir ibret vardır.

Doğru yolu bulmanın sırları

Kimlerin doğru yola iletildikleri Allah'ın Kuran'da bildirdiği sırlardandır. İslam'da öngörülen güzel ahlaka uyanlar, Allah'ın doğru yoluna ileterek, cennetinde ağırladığı kullardır.

Yeryüzündeki hemen her insanın kendisine göre doğru ve yanlışları bulunur. Her birinin doğrularını tespit etmedeki kaynağı ise farklıdır. Kimi okuduğu bir kitabı, kimi çevresinde gördüğü bir insanı, kimi bir politikacıyı, kimi ise bir felsefeciyi kendisine rehber edinir. Oysa, Allah'ın insanlar için belirlediği en doğru ve insanı kurtuluşa kavuşturacak yegane yol İslam'ın getirdiği güzel ahlaktır.

Müminler Allah'ın hoşnutluğunu, rahmetini ve cennetini kazanmak için çabalarlar. Kuran'da bildirilen güzel ahlaka uygun bir yol benimsememek ise insanları dünyada ve ahirette sonsuza kadar devam edecek bir yıkıma, ümitsizliğe, mutsuzluğa ve acı bir azaba sürükler.

HİKMET GÖZÜYLE BAKMAK

Uzun bir tatilden döndünüz… Eviniz, çok düzenli ve mükemmel bir şekilde yeni eşyalarla döşenmiş… Elbette böyle bir durumda çok şaşırır ve etkilenirsiniz.
Size bu sürprizi hazırlayan kişinin kim olduğunu merak edersiniz. Böyle olağanüstü bir sürpriz karşısında kayıtsız kalamazsınız. Birinin, her şeyi düşünüp bilinçli olarak düzenlediğini anlarsınız. Bu örnekteki durum tüm evren, dünyamız ve canlı cansız tüm varlıklar için de geçerlidir. Evrende; insan vücudundan gökyüzüne, hayvanlardan denizlerin derinliklerine kadar her yerde, son derece kompleks sistemler ve sayısız hassas denge vardır. Düşünen ve aklını kullanabilen herkes, bu kompleks sistemleri ve hassas dengeleri, üstün bir güç ve akıl sahibi olan Allah'ın yarattığını görür.
Bu deliller üzerinde tefekkür eden ve hikmet gözüyle bakan her vicdanlı insan, Allah'ın varlığını ve büyüklüğünü açıkça görerek iman edecektir. İman edenler ise Allah'ı daha yakından tanıyacak, Rabbimiz'e duydukları iman, sevgi ve korku daha da artacaktır.

BELA, İNSANI SIK SIK KONTROL EDER. HER SEFERİNDE HAYIR PEŞİNDE OLDUĞUNU GÖRDÜKÇE BIRAKIR GİDER 

BELA GÖĞE ÇIKAR, İNSANIN ÜZERİNE GELECEKKEN BİR HAYIR, GÜZELLİK OLDUĞUNU GÖRDÜĞÜNDE ÜZERİNDEN ŞÖYLE GEÇER GİDER. TAM VURACAKKEN BİR HAYIR, BEREKET OLDUĞUNDA, ORADA BİR GÜZELLİK OLDUĞUNDA, İSLAM’A KURAN’A BİR HİZMET OLDUĞUNDA BELA GEÇER. BELA BİR DAHA YOKLAR, BİR DAHA GELİR, BAKIYOR Kİ YİNE KURAN’LA MEŞGUL, KİTAP’LA MEŞGUL, İSLAM’I ANLATIYOR, KURAN’I ANLATIYOR YİNE GEÇER. BELA SIK SIK KONTROL EDER İNSANI. HER SEFERİNDE HAYIR PEŞİNDE OLDUĞUNU GÖRDÜKÇE BIRAKIR GİDER.

DÜNYADA DİNİN ULAŞMADIĞI BİR İNSAN YOKTUR

MÜSLÜMAN KURAN’LA BİRLİKTE YARATILIR. MESELA MUSEVİYSE TEVRAT’LA BİRLİKTE YARATILIYOR. YANİ DİNİN YETİŞMEYECEĞİ, YETİŞMEDİĞİ BİR İNSAN DÜNYADA YOKTUR. MUTLAKA YETİŞİR. EĞER O KİŞİ LAYIKSA, AÇIK ŞUURU VARSA, RUH SAHİBİYSE, İMTİHAN EHLİYSE YANİ İMTİHAN EDİLMESİ GEREKEN BİR İNSANSA MUTLAKA KİTAP ONA ULAŞIR. Çünkü bakın, delilini şöyle vereyim. MÜSLÜMAN BURAYA ZATEN CENNETEN GELİYOR. CENNETTEN NASIL GELEBİLİR? KİTABA TABİ OLMUŞ Kİ, GELİYOR. BURADAN YİNE CENNETE GİDİYOR. Yani cennet ehlidir Müslümanlar. MESELA PEYGAMBERİMİZ (SAV) DAHA ÖNCEKİ HAYATINDA CENNETTEYDİ. ALLAH KATINDA CENNETTEYKEN PEYGAMBERLİK YAPTI O. KURAN’LA BİRLİKTE YARATILDI PEYGAMBERİMİZ (SAV). ÖYLE TESADÜFEN DİNİN ULAŞMASI DİYE BİR KONU YOKTUR. Kainatın tamamı metafiziktir.
(Adnan Oktar)

CENNETTEKİ TUTKU GÜCÜ

Saffat Suresi, 48. ayet

Ve yanlarında bakışlarını yalnızca eşlerine çevirmiş iri gözlü kadınlar vardır.
“Gözlerini yalnızca eşlerine tevcih etmiş” ama tutkuyla diyor Allah ayette, tutkuyla. Ama o tutku nasıl bir tutku biliyor musun? DAĞI TAŞI YIKAR, O KADAR DERİN BİR TUTKU, HİÇ GÖRÜLMEMİŞ BİR TUTKU VAR CENNETTE, İNŞAALLAH. YANİ İNSANI ERİTİR, O KADAR MÜKEMMEL. (Adnan Oktar)

EN ÇOK SEVAP İMANINI ARTIRMAKTAN GELİR
 
En çok sevap imanını artırmaktan gelir. Yani eğer sen sevabının artmasını istiyorsan, samimiyetini artırırsın, çok fazla sevap alırsın, ucu bucağı yok bunun. SAMİMİYETE BAĞLI OLARAK İMANINI ÇOK ARTIRIRSAN, ONDAN ÇOK SEVAP ALIRSIN. En çok sevap buradadır. Yoksa Allah diyor; “Yapıp ettikleri boşa gitmiştir.” Adam çalışır çabalar ama imanı zayıftır, samimiyeti zayıftır, çok uğraşmıştır ama netice alamaz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder