21 Kasım 2013 Perşembe

ALLAH’A GÜVENMEK VE HÜSNÜ ZAN ETMEK İBADETTİR

Allah’a güvenmek ve hüsnü zan etmek ibadettir

  Cenab-ı Allah inkar eden kavimler hep tehdit ediyor. Çünkü vicdansızlığın en yüksek noktası olmuş oluyor. Allah sana bir banttan adeta sürekli bir renkli görüntü gösterecek, sürekli hisler verecek, yiyeceklerin güzel kokusunu, tatlarını sana hissettirecek, dokunuşları hissettirecek, rüzgarı hissettirecek, her türlü güzelliği hissettirecek. Yaşatacak seni bak, yoklukken varlık haline gelmişsin, seni yaşatacak sen de diyeceksin ki: “tesadüfen acaba nasıl oldu?” Bu çok büyük bir vicdansızlık. Kendi aklıyla da alay etmiş oluyor, kendi beyniyle de alay etmiş oluyor. Öyle olunca da Allah tehdit ediyor işte. Ama tabii şimdi sır yönüne bakacak olursak Müslüman zaten iman edecek şekilde yaratılıyor. Küfür içinde olan da o şekilde yaratılıyor. Sırını mı anlamak istiyorsun? -O kadarına izin verilmemiştir- İman ehli nereden geliyor? Cennetten geliyor. Çok çok acayip zaman ve mekan olmaması çok acayip. Cennetten geliyor, bu çok şaşırtıcı, maşaAllah. Küfür ehli nereden geliyor? O da cehennemden geliyor. Bu da çok şaşırtıcı.

Müslüman kafasını o kadar karmakarışık hale getirmeyecek. Dürüstse, iyiyse gönlü rahat olsun, hiçbir yerde zorlukla karşılaşmaz. Yani, “ölüm anında ne yapacağım, dirildiğimde ne yapacağım” işte “cehennem arazisine geldiğimde ne yapacağım..?” Ne yapacaksın, her yerde keyif içinde olacaksın. Eğer Allah’a güveniyorsan, seviyorsan. Allah’ın aklına güven sen.Hücreni, kromozomunu düşündüğüne göre Allah, bildiğine göre, -anlaşılsın diye söylüyorum- yarattığına göre en ince detayına kadar onları da en güzel şekilde yaratmış. Allah’ın gücüne güvenmek ibadettir, rahmetine güvenmek ibadettir, merhametine güvenmek ibadettir. Allah’ın ince, detaylı düşüncesine güvenmek ibadettir. Haşa, Allah bunları düşünemez diye düşünürse bir insan bu ahlaksızlık olur.

Mesela, “ben ölümden katlığımda ne yapacağım?” Seni en ince detayına kadar kim yaratıyor? Kromozomuna kadar, görmeni her şeyini kim ayarlıyor, kim yaratıyor? Allah yaratıyor. Oradaki duygularını sana kim yaratıyor? Allah yaratıyor. İsterse seni korkutur, isterse senin gönlüne huzur verir. Bak diyor ki Allah “Sekinet verdim kalbine” diyor, kendisi veriyor. Allah diyor ki “Kalplerine koku salacağım” diyor. Kurtulamazsın. Kalbine korku salındı mı ilaç da alsa hoplasa da zıplasa da yerlere de atsa kendini kurtulamaz o korkudan. Sekinet (sakinlik- sükûn) verdi mi en korkunç şeyler de karşısına çıksa yine korkmaz. Sadece Allah’tan korkar çok rahat olur.

Allah’ı hakkıyla sevmek çok önemlidir. İnsanların çoğu Allah’ı hakkıyla sevmiyorlar.  Ve çok büyük haksızlık, vicdansızlık yapıyorlar. Onun için Allah “İnsan zalim ve cahildir, nankördür” diyor. Melekler de diyor ya: “Kan dökecek, bozgunculuk çıkaracak insan mı yaratacaksın” diyorlar. Cenab-ı Allah “Ben bilirim” diyor.

Allah’ı çok sevmek, çok güvenmek önemli, tam teslim olmak. Müşrik kafada hep Allah’ın bir kötülük yapacağından korkarlar, kendilerine haksızlık yapacağından korkarlar. Onun için peygamberin araya girip onları kurtaracağını düşünürler. Halbuki asıl merhamet sahibi olan Allah’tır. Peygamber Allah’ın tecellisidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder