24 Nisan 2014 Perşembe

DÜNYA CENNETİN KURSUDUR



"ÜZÜLMEMEK" ALLAH'IN EMRİDİR. MÜMİNLER ÜZÜLMEYECEK, GEVŞEMEYECEK, DAİMA NEŞELİ, DİNÇ, AKILLI OLACAKLAR İNŞAALLAH.KAFİRLER, MÜNAFIK VE MÜŞRİKLER İÇİNDİR YAS VE AĞLAMA, ASIK SURAT, HÜZÜN VE YILMIŞ BEDEN. KURAN'DA 14 YERDE MÜMİNLERİN "MAHZUN OLMAYACAKLAR"INDAN BAHSEDER. MÜŞRİK YANİ ŞİRK İÇİNDE OLANLAR, MÜMİNLERİN NEŞESİNİ, ŞIKLIĞINI, KALİTESİNİ, MUTLULUĞUNU, DİNÇ VE ZİNDE OLMALARINI, EVLERİNİN, ELBİSELERİNİN VE HER ŞEYLERİNİN ESTETİK OLMASINI HOŞ KARŞILAMAZLAR. BUNU DA GÜYA TAKVA ADINA DAYATMAYA ÇALIŞIRLAR. DÜNYA CENNETİN KURSUDUR MÜMİN İÇİN. ÖYLEYSE HER ŞEYİN ASLI AHİRETTEDİR. O ZAMAN MÜZİK, EĞLENCE, NEŞE, HUZUR, GÜZEL YEMEK, GİYMEK VS. HEPSİ CENNET KURSUDUR. ÇİRKİN OLAN HER ŞEY İSE CEHENNEM KURSU İÇİNDİR. ÖYLEYSE MÜMİN HOŞ OLMAYANI NEDEN KABUL ETSİN?


MÜŞRİK VE MÜNAFIKLAR GÜLMEYİ, EĞLENMEYİ, MUTLU OLMAYI, GÜZEL GİYİNMEYİ, TEMİZ, BAKIMLI, KALİTELİ OLMAYI ÇİRKİN GÖRÜRLER;



Ayetlerim size okunuyorken, yalanlayanlar sizler değil miydiniz? (Mü'minun Suresi / 105)


Dediler ki: "Rabbimiz, mutsuzluğumuz bize karşı üstün geldi, biz sapan bir topluluk imişiz." (Mü'minun Suresi / 106)


"Rabbimiz, bizi (ateşin) içinden çıkar, eğer yine (inkara) dönersek, artık gerçekten zalim kimseler oluruz." (Mü'minun Suresi / 107)

Der ki: "Onun içine sinin ve benimle söyleşmeyin." (Mü'minun Suresi / 108)

"Çünkü gerçekten benim kullarımdan bir grup: "Rabbimiz, iman ettik, sen artık bizi bağışla ve bize merhamet et, sen merhamet edenlerin en hayırlısısın, derlerdi de," (Mü'minun Suresi / 109)

"Siz onları alay konusu edinmiştiniz; öyle ki, size benim zikrimi unutturdular ve siz onlara gülüp duruyordunuz." (Mü'minun Suresi / 110)

"Bugün ben, gerçekten onların sabretmelerinin karşılığını verdim. Şüphesiz onlar, 'kurtuluşa ve mutluluğa' erenlerdir." (Mü'minun Suresi / 111)


Allah'ın elçisine muhalif olarak (savaştan) geri kalanlar oturup-kalmalarına sevindiler ve Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad etmeyi çirkin görerek: "Bu sıcakta (savaşa) çıkmayın" dediler. De ki: "Cehennem ateşinin sıcaklığı daha şiddetlidir." Bir kavrayıp-anlasalardı. (Tevbe Suresi / 81)

Öyleyse kazandıklarının cezası olarak az gülsünler, çok ağlasınlar. (Tevbe Suresi / 82)

Haberiniz olsun; Allah'ın velileri, onlar için korku yoktur, mahzun da olmayacaklardır. (Yunus Suresi / 62)

"Ey kullarım, bugün sizin için korku yoktur ve siz mahzun olmayacaksınız." (Zuhruf Suresi / 68)

Şüphesiz: "Bizim Rabbimiz Allah'tır" deyip sonra doğru bir istikamet tutturanlar (yok mu); artık onlar için korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır. (Ahkaf Suresi / 13)

Nuh'a vahyedildi: "Gerçekten iman edenlerin dışında, kesin olarak kimse inanmayacak. Şu halde onların işlemekte olduklarından dolayı üzülme." (Hud Suresi / 36)


Gevşemeyin, üzülmeyin; eğer (gerçekten) iman etmişseniz en üstün olan sizlersiniz. (Ali İmran Suresi / 139)

Sen de o fasıklar topluluğuna üzülme." (Maide Suresi / 26)

HER ŞEYİ ALLAH'IN YARATTIĞINA TAM GÖNÜLDEN İNANMIŞ BİR MÜMİN NASIL OLUR DA ALLAH'IN TAKDİRİNE KARŞI GELEBİLİR? BAŞIMIZA GELEN HER NE VARSA KÜÇÜK BÜYÜK APAÇIK YAZILIDIR. VE ASLA DEĞİŞMEYECEĞİNİ BİLEREK DUAYI DA İBADET OLARAK ALLAH'IN EMRİ OLDUĞU İÇİN YAPARIZ.
Hiç şüphesiz, biz her şeyi kader ile yarattık. (Kamer Suresi / 49)

Allah'ın emri, takdir edilmiş bir kaderdir. (Ahzab Suresi / 38)

Yeryüzünde olan ve sizin nefislerinizde meydana gelen herhangi bir musibet yoktur ki, Biz onu yaratmadan önce, bir kitapta (yazılı) olmasın. Şüphesiz bu, Allah'a göre pek kolaydır. (Hadid Suresi / 22)

DOLAYISIYLA HER ÜZÜLMEMİZDE HARAMA GİRMİŞ OLUYORUZ.  BİR ANLAMDA ALLAH'IN YAZDIĞINI BEĞENMEMEK VE ASİ GELMEK OLUYOR. ALLAH, NEFİSLERİNDE AŞIRI GİDENLERİN DAHİ ALLAH'TAN ÜMİT KESMEYİP ZİNDE CANLI OLMALARINI İSTİYOR. "ZÜMER 53"

HER DİNİN, HER TOPLUMUN, HER İDEOLOJİNİN YOBAZI-BAĞNAZI VARDIR. ATEİST DE OLSA KOMÜNÜST DE OLSA AYNIDIR. 

HIRİSTİYANLIKTA DA MÜSLÜMANLARIN KURDUĞU GİBİ MEZHEPLER VARDIR. KATOLİK, ORTODOKS, PROTESTANLIK. PROTESTANLIK, PROTESTO ETMEKTEN GELİR. HAŞA PEYGAMBERİMİZ (SAV)'İ BEĞENMEYİP DIRAR MESCİDİ KURDUKLARI GİBİ HER DİNDE BOZULMALARLA BİRLİKTE, GÜYA DİN ADINA MEZHEPÇİLİK YAPARAK "BİZ DAHA TAKVAYIZ, BAK KADINLARIMIZA BİLE YAKLAŞMIYORUZ" DERLER VE PEYGAMBERLERİN NEŞESİNİ, KADINLARIYLA GÜLÜŞÜP EĞLENMESİNİ, HOŞ VAKİT GEÇİRMESİNİ, ÇOCUKLARI SEVMESİNİ VS. TÜM GÜZEL DUYGULARI TERKEDİP DİN ADINA AYIPLAMIŞLARDIR. ORTODOKS DENİLEN KOYU YOBAZ VE BAĞNAZ (SÖZLÜĞE BAK) VE SEMAVİ KİTAPLARINDA OLMAYANI DİN GİBİ ÖNE SÜRER VE KİTABI OKUMAYAN HERKESİ KANDIRMAYI TAKVA ZANNETMİŞLERDİR. KURAN'DA DA ALLAH MÜŞRİKLERİN VASIFLARINI ÇOK SAYIDA AYETLE AÇIKLAMIŞTIR. BİR AYETTE ŞÖYLE BUYRULUR;

Onlardan öyleleri vardır ki, dillerini kitaba doğru eğip bükerler, siz onu (bu okur göründüklerini) kitaptan sanasınız diye. Oysa o kitaptan değildir. "Bu Allah Katındandır" derler. Oysa o, Allah Katından değildir. Kendileri de bildikleri halde Allah'a karşı (böyle) yalan söylerler. (Ali İmran Suresi / 78)

VE ÇOK SAYIDA AYETTE OLDUĞU GİBİ.

KURAN'I OKUMAMIŞ VE GÖNLÜNE SİNDİREMEMİŞ KİŞİLERE NE KADAR ANLATIRSAN ANLAT BİRDİR, ANLAMAZLAR;

Şüphesiz, inkar edenleri uyarsan da, uyarmasan da, onlar için farketmez; inanmazlar. (Bakara Suresi / 6)

UNUTMAYIN HER KAFİR MÜNAFIK DEĞİLDİR AMA HER MÜNAFIK KAFİRDİR. MÜŞRİKLERİN DURUMU İSE DAHA DA VAHİMDİR. ÇÜNKÜ ALLAH AYETTE;



Gerçekten, Allah, kendisine şirk koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışında kalanı ise, dilediğini bağışlar. Kim Allah'a şirk koşarsa, doğrusu büyük bir günahla iftira etmiş olur. (Nisa Suresi / 48)

BİZE ÖĞRETİLENLERE DEĞİL ALLAH'IN NE DEDİĞİNE BAKMADIKÇA SONU AKLI KAYBETMEYE KADAR VARAN HASTALIKLARDAN ASLA KURTULAMAYIZ. 

Allah'tan daha doğru sözlü kim vardır? (Nisa Suresi / 122)

VE GERÇEKTEN SAMİMİ BİR KALPLE ALLAH'A TESLİM OLMADIKÇA İMAN GEÇERLİ DEĞİLDİR.

Hayır öyle değil; Rabbine andolsun, aralarında çekiştikleri şeylerde seni hakem kılıp sonra senin verdiğin hükme, içlerinde hiç bir sıkıntı duymaksızın, tam bir teslimiyetle teslim olmadıkça, iman etmiş olmazlar. (Nisa Suresi / 65)

Aralarında hükmetmesi için Allah'a ve Resulüne çağrıldıkları zaman, onlardan bir grup yüz çevirir. (Nur Suresi / 48)


 De ki: "O, gökleri ve yeri yaratırken ve O, (hep) besleyen (hiç) beslenmezken, ben Allah'tan başkasını mı veli edineceğim?" De ki: "Bana gerçekten müslüman olanların ilki olmam emredildi ve: Sakın müşriklerden olma." (denildi.) (En'am Suresi / 14)


 Yanınızda olan (Tevrat)ı, doğrulayıcı olarak indirdiğime (Kur'an'a) iman edin; onu inkar edenlerin ilki siz olmayın ve ayetlerimizi az bir değer karşılığında değişmeyin. Ve yalnızca Benden korkun. (Bakara Suresi / 41)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder