19 Ağustos 2013 Pazartesi

ÇAĞRI FİLMİNE ÇAĞRI!!! YA DA KURAN'A ÇAĞRI!!!

KURAN’A ÇAĞRI

İslam dinini ve Peygamberimiz (s.a.v)’in muhteşem hayatını “çağrı” filminden ibaret zanneden kardeşlerimiz var. İslam dininİ, diğer dinleri, Peygamberimiz (s.a.v)’i ve ahir zamanı Kuran okumadıkça anlamayacaklardır. “Bunlar bizi dinimizden döndürmek istiyor, herkes yanlış da onlar mı doğru, biz dedelerimizden hocalarımızdan böyle gördük” diyenler ve İslam’ı harfi harfine doğru yaşamaya çalışanları asla anlamayacaklardır. Tek ve kolay yolu ise Kuran’ı Allah sözü olarak gönülden samimiyetle anlayarak okumaları olacaktır. “Ben Allah’a ve ahiret gününe inanıyorum” diyen Müslüman kardeşimiz İslam’ı, Allah’ın hükümlerini ve ne derece özgürlük verildiğini, münafık hareketlerini, müşrik olan çok sayıda “dindarım” diyenleri Kuran’ı okumadıkça anlamayacakları gibi aşağılanacaklarını fark edemiyorlar. Hakiki Müslüman kardeşlerimize ve tek hak yol olan Allah’ın dosdoğru yolu İslam’ı haksız yere eleştirenler –ki İslam değil olsa olsa Müslüman kusurludur- Kuran’ı okumadıkça anlayamayacaklar. Bize bu kadar ömür sermayesi verilmişken ve henüz elde iken Allah için en az birkaç kere de olsa Kuran’ı samimiyetle okuyup, ondan sonra yerde gökte ve ahir zamanın tüm gelişmelerini anlayabilir. Aksi takdirde boş, zavallıca ve ahirette hesabını veremeyeceği şekilde sözler sarf edebilir, ömür sermayesinin boşa geçirmiş olabilir.

Şeytandan Allah’a sığınırım: (Bu Kur'an,) Ayetlerini, iyiden iyiye düşünsünler ve temiz akıl sahipleri öğüt alsınlar diye sana indirdiğimiz mübarek bir kitaptır. (Sad Suresi / 29)

Haberiniz olsun; hüküm yalnızca O'nundur. (En'am Suresi / 62)

İslam; huzur, sevinç, güzellik, mutluluk hepsinden önemlisi Yüce Yaratıcımız Allah’ın rızasını kazanmak için tek ve kolaylaştırılmış yoldur.

Şeytandan Allah’a sığınırım: Belki onlar öğüt alıp-düşünürler diye, Biz onu (Kur'an'ı), senin dilinle kolaylaştırdık. (Duhan Suresi / 58)

Din adına bağnazlığı yol benimseyenler asla mutlu olmayacakları gibi etkilenen insanları dünyada mutsuzluğa, ahirette daha acı sonuçlara götürebilir Allah esirgesin.

Şeytandan Allah’a sığınırım: Onlar, hem ondan alıkoyarlar, hem kendileri kaçarlar. Onlar, yalnızca kendi nefislerinden başkasını yıkıma uğratmazlar ama şuurunda değildirler. (En'am Suresi / 26)

Kişi İslam’ı Kuran’dan öğrendiği zaman ve Peygamberimiz (s.a.v) tam tabi olduğu zaman ve dini doğru anlatan elçilere uyduğu zaman her film, haber, internet reklam dahi olsa korkmaz, aksine ilmini artırmak için vesile sayar. Allah için baktığı her şeyde ayetler görür ve hayatını Kuran ahlakına göre tanzim eder inşaAllah.

Şeytandan Allah’a sığınırım: Bu, Rabbinin dosdoğru yoludur. Öğüt alıp düşünmesini bilen bir topluluk için ayetleri böyle birer birer açıkladık. (En'am Suresi / 126)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder