22 Ekim 2016 Cumartesi

ÜLFETE KARŞI ALLAH'A DUA EDİLMESİ LAZIM

                                           DİĞER ESERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Peygamber (sav) mucizesine karşı, şeytan insanda ülfet geliştirir. Yani normal görme duygusu geliştirir. Ülfet çok tehlikelidir. Müslüman'ın en çok üstünde duracağı şeylerden birisi odur. Mesela hücrenin yapısını inceliyor, nefesi kesiliyor. Ama beyninin arkasında muazzam bir ülfet dalgası sürekli emer o gelen bilgiyi. Sürekli yok eder. Ülfet felaket bir şeydir. Mesela Peygamber (sav)'in mucizesini duyuyor. Gözleri doluyor, hayret ediyor. Ülfet onu bir anda yutup atar. İnsanın ülfet eğilimi vardır. Ülfete direnmek lazım.

Ülfete peygamberler hiçbir şekilde aman vermezler. Mesela Hz. İsa Mesih (as)'ın özelliğidir. Çok keskin akılla bir şeyi teşhis ediyor. Ülfet geldiğinde ülfet onun beyninde etkili olmuyor. O bilgiye zarar veremiyor ülfet. Alışkanlık yani, normal karşılama. Ona karşı bir kere Allah'a dua edilmesi lazım. ''Yarabbi, beni ülfetten koru. Harika bilginin etkileyiciliğini kalbime hakim kıl, ruhuma hakim kıl. İmanıma vesile olan bu değerli bilgiyi ülfetle yok etmekten beni koru.''

Ülfet tabii bazı şeylerde faydalı olur. İnsan mesela bir acı olayla karşılaşır, kendine göre; tevekkül eder. Bazı insanlar tevekkül etmezler ama bir süre sonra ülfet gelişir. Ülfetle o acıdan rahatsız olmaz artık. Veyahut onu rahatsız eden herhangi bir şey olur. Ülfet gelişir, ona karşı artık direnç kazanır. Ama harika bilgiye karşı ülfet felakettir. Buna çok dikkat etmek lazım.

Mesela böbrek kanda olan atomu, molekülü tek tek tanıyor. Atomu ve molekülü elektron mikroskobu göstermiyor, insan göremiyor. Hücrenin gözü yok, burnu yok, eli yok, kolu yok; hiçbir şeyi yok. Hücre, böbrek hücresi. Geliyor kanda bakıyor insanın zararlı olan maddelerine, ''Şunlar zararlı'' diyor. ''Ben bunları alıyorum'' diyor. Faydalı olan? ''O dursun'' diyor. Kardeşim, yüzlerce binlerce faydalı molekül var. Yüzlerce binlerce de faydasız var. Nasıl ayırt ediyorsun? Gelir gelmez anlıyor. ''Sen bana yararsın, geç. Sen amonyaksın, sen yaramazsın. Seni atıyorum'' diyor. ''Sen? Başka bir molekül, bana yaramazsın. Şu? Faydalı, sen geç.'' Bu müthiş bir şey. Ve gece gündüz biz uyurken de bunu yapıyor, yürürken de bunu yapıyor. Sessiz sedasız geceli gündüzlü sabırla bu temizleme işlemini yapıyor. Şimdi bu ne? Bu tek başına insanın Allah'a tam anlamıyla, kamil anlamda iman etmesine vesile olacak bir bilgi. Ama ülfet bunun üzerine çöktü mü kafa gider. Bir anda dağılır gider. Bu bilgiyi emer ülfet, yok eder.

Ülfetin şu yönden faydası olabilir: Allah tarafından insanlara, Allah'ın haşyetinden helak olmamaları için verilmiş bir özellik. Çünkü normalde Allah'ın varlığından, Allah'ın haşyetinden, Allah korkusundan normalde insan helak olur Allah esirgesin. Ölür yani kaldıramaz. Fakat ülfetle bunu Allah rahatlatıyor. Ülfetle bu şey gider insanın üzerinden. Daha sakin olmasını sağlar. Yani bir sinir ilacı gibidir insana. Psikolojik bir sakinleştirici gibidir ülfet. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder